Het ontstaan van Gewoon-G: Hoe ik begon als interieurontwerper!

2024-04-16
Gerrita Schutte

Waarom heb ik de stap genomen om te gaan ondernemen en mijn eigen interieurontwerpbureau te starten? Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door interieur en hoe een indeling in elkaar steekt. Bij ons thuis was het een standaard indeling. Zoals het hoorde in die tijd. Maar geweldig vond ik het als ik bij iemand thuis kwam die het net even iets anders had! Dat wilde ik ook. Ik experimenteerde met verschillende kleuren, patronen en materialen en ontdekte al snel dat ik een natuurlijk gevoel had voor het combineren van verschillende elementen. Zelfs toen al wist ik dat een goed interieur niet alleen praktisch en functioneel hoefde te zijn maar ook gewoon mooi mocht zijn.

Over Gewoon-G: creatieve visie en eigen stijl
Na mijn opleiding aan de Modeacademie heb ik jarenlang in de retail-industrie gewerkt, waar ik veel ervaring op heb gedaan met kleuren, stoffen en materialen. Nadat de kinderen groot genoeg waren besloot ik in 2021 om de opleiding Interieurontwerp en -styling te volgen aan de NIA Academie. Deze opleiding heeft mijn kennis en vaardigheden verder ontwikkeld en heeft me geholpen om mijn creatieve visie en eigen stijl verder te ontwikkelen. En zo werd Gewoon-G geboren. Hoe ik aan die naam kom? Tijdens mijn rondreis door Australie kon men daar mijn naam niet goed uitspreken en werd het al snel ‘Just G’ oftewel gewoon G. Daarnaast weerspiegeld Gewoon-G ook mijn visie op interieurontwerp. Ik geloof dat een interieur niet ingewikkeld hoeft te zijn om indrukwekkend te zijn. Het moet gewoon kloppen. Het moet een reflectie zijn van de mensen die er wonen. Daarom werk ik nauw samen met mijn klanten om hun wensen en behoeften te begrijpen en te vertalen naar een uniek en passend ontwerp. 

Mix van designklassiekers en hedendaagse elementen
Wat Gewoon-G onderscheidt, is mijn liefde voor het combineren van designklassiekers van bijvoorbeeld Vitra en Moooi met hedendaagse elementen. Daarnaast werk ik ook graag met merken zoals Hay, Muuto en Flos vanwege hun hoogwaardige en goed ontworpen producten. Maar ook andere merken zoals HKliving en FermLiving zijn mij niet onbekend. Ik geloof dat een interieur tijdloos moet zijn en dat het mixen van stijlen een ruimte een eigenzinnige en interessante uitstraling kan geven. Het is de manier om persoonlijkheid en karakter toe te voegen aan een interieur. Elk project is een nieuwe uitdaging. Of het nu gaat om een woning, kantoor of commerciële ruimte. Van een kort interieuradvies of een compleet interieurontwerp,

Ik help je graag bij het creëren van een interieur dat bij jouw persoonlijkheid past en waar je gewoon blij van wordt!

Gerrita Schutte

Gewoon-G kleur & interieur